De overheid heeft vervelende maar noodzakelijke maatregelen opgelegd betreffende consultaties en huisbezoeken.

Opdat ik de zorg voor u en uw naasten zo goed mogelijk zou kunnen verzekeren, is het belangrijk dat u deze maatregelen goed leest en nauwkeurig opvolgt.  Samen komen we hier wel door!

Afspraken maken

Er zijn geen online afspraken meer mogelijk. Enkel telefonisch via 055/30.22.66. Dit is om te vermijden dat patiënten met tekenen van een luchtweginfectie in de wachtzaal terecht komen.

Enkel dringende zaken zullen voorlopig behandeld worden. Dit is niet mijn keuze, maar maakt deel uit van het noodplan voor de huisartsgeneeskunde dat de overheid ons oplegt. Beschouw alles wat 4 weken kan wachten als zijnde niet-dringend. Indien u twijfelt hierover, mag u steeds bellen naar het secretariaat en ik bel u dan zelf terug.

 

Wat te doen bij niet-dringende zaken?

Voorschriftjes voor medicatie of allerhande attesten kan u gewoon ophalen zonder onderzoek. Zeg concreet aan de secretaresse wat u juist nodig heeft en u kan dit elke dag tussen 14 en 15 u komen ophalen aan de praktijk. Laat het ophalen door een niet-zieke persoon.

U kan ook allerhande vragen stellen telefonisch. De secretaresse zal uw vraag noteren en ik bel u dezelfde dag nog terug. Ik zal u dan proberen te helpen, zonder u effectief te zien of te onderzoeken.

 

Wat te doen bij symptomen van een luchtweginfectie?

Kom niet of afspraak of vraag geen huisbezoek indien u lijdt aan één of meerdere van de volgende symptomen: koorts, hoest, keelpijn, oorpijn, lopende of verstopte neus, heesheid, niezen of diarree.  Omdat het Coronavirus zich heel vaak voordoet  als een banale verkoudheid, zal bij het minste vermoeden van een luchtweginfectie, enkel een telefonische consultatie mogelijk zijn. Een telefonisch consult of vraag is uiteraard wel mogelijk. De secretaresse zal uw telefoonnummer noteren en ik zal u, de dag zelf, terugbellen.

Bij ELKE luchtweginfectie, geldt de aanbeveling dat u een weekje thuis moet blijven in afzondering.  Het huis verlaten is niet toegestaan. Klik op de rode knop hieronder om te weten wat u moet doen en wat u niet mag doen tijdens dit weekje afzondering. 

Een niet-zieke persoon kan bij mij een ziektebriefje afhalen. Enkel inname van Paracetamol (Paracetamol, Dafalgan, Perdolan) wordt aangeraden.  Dit is de enige mogelijke behandeling, die enkel dient om de symptomen te verlichten. U mag om de 4 uur een dosis nemen met een maximum van 4000 mg per dag. Dus bv 4 maal Dafalgan 1000 per dag. Er is geen onderzoek mogelijk, niet op het kabinet en niet bij u thuis.

Indien de symptomen duidelijk zouden verslechteren of indien er nieuwe symptomen optreden, belt u best terug. Na de eerste week arbeidsongeschiktheid belt u ook best terug. We kijken dan samen of er nog een verlenging van de werkonbekwaamheid dient te gebeuren.

Wachtzaalregels

Ik zal, om meerdere personen tegelijk in de wachtzaal te vermijden, minder patiënten per uur plannen.

Mag ik u vragen om zeer stipt op tijd te komen, niet te vroeg en niet te laat.

Indien er nog iemand voor u is in de wachtzaal, wacht u beter even in de wagen tot de wachtzaal vrij is.

 Kom alleen naar de wachtzaal, zonder kinderen of partner. Enkel zieke mensen of begeleiders van ouderen of kinderen worden toegelaten in het kabinet.

 

Corona-testen

Er is een groot tekort aan Corona-testen. Huisartsen kunnen deze niet meer uitvoeren. In het ziekenhuis zal enkel getest worden indien een opname nodig is of indien u werkt in de zorg (artsen, verpleegsters, …)

Doornikse Heerweg 150

9700 Oudenaarde

055 / 30.22.66

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now